vindsels

Vindsels: aantekeningen over boeken en andere media die me raakten, over nieuwsgierigheid, moed, verlies en rouw, evenwicht of persoonlijk leiderschap.

Vindsels

Al mijn hele leven schrijf ik boeken en schriftjes vol met inspiratie. Ik heb aantekeningen over honderden boeken gemaakt. In april 2020 greep ik #the100dayproject op Instagram aan, om eens wat met al mijn schrijfsels te gaan doen. Nu post ik daar regelmatig een tekening over mijn mooiste #boekvindsels.

Wil je elke losse tekening die ik maak direct zien? Volg me dan op de speciale Facebookpagina ‘Boekvindsels’ of op Instagram.

De aardkinderen – Jane Auel

De aardkinderen – Jane Auel

Prachtige beschrijving van de prehistorie. Een overzichtelijk romantisch verhaal, verdeeld over zes boeken. Geen auto’s, vliegtuigen of grote steden, maar beschrijvingen van natuur en handnijverheid. In elk boek een ander volk dat wordt beschreven.

Lees meer
De verborgen impact – Babette Porcelijn

De verborgen impact – Babette Porcelijn

De helderheid in dit boek, waarmee inzichtelijk wordt gemaakt hoe we de aarde het meest vervuilen en uitputten, sprak me meteen aan. Cijfers, casusbeschrijvingen en duidelijke tips wat je kunt doen om jouw vervuilende impact op de aarde te verminderen.

Lees meer
Durf te leiden – Brené Brown

Durf te leiden – Brené Brown

Een makkelijk lezend boek over leiderschap, dat me regelmatig in de lach deed schieten door Brené’s openhartigheid. Ik herkende op een hele toegankelijke manier gedachtengoed van mijn Phoenix opleidingen, enorm praktisch toegepast.

Lees meer
Illusies – Richard Bach

Illusies – Richard Bach

Illusies is een spirituele roman waarin een rondreizende stuntpiloot een wonderlijke figuur tegenkomt, een Buddha of Jezus-achtig persoon. Hij heeft een nog wonderlijker boek bij zich. Deze roman leest makkelijk weg, is grappig en zet tegelijk aan het denken.

Lees meer
Organitopia – Ina Smittenberg

Organitopia – Ina Smittenberg

Ina weeft op prachtige wijze haar gedegen theoretische achtergrond, ervaringen uit de praktijk en filosofische overpeinzingen ineen tot een heldere stellingname. Ze laat haarscherp zien waar het misgaat in organisatieveranderingen en wat je kunt verbeteren.

Lees meer
Rake vragen – Siets Bakker

Rake vragen – Siets Bakker

Rake vragen van Siets Bakker kwam op mijn pad via een podcast met een interview over haar boek. Haar beschrijving van het analytisch en het systemisch domein sprak me aan. Dit boek geeft een praktische, niet zweverige manier om met systemische kennis te werken.

Lees meer
Playing Big – Tara Mohr

Playing Big – Tara Mohr

Al in haar inleiding had Tara Mohr me op het puntje van mijn stoel, door te praten over hoe we op school veel leren over denken en kennis. Maar nauwelijks over emotie of het effect van je vroege jeugd op al je besluiten. Durf jij je zichtbaar te maken?

Lees meer
Standvastig – Svend Brinkmann

Standvastig – Svend Brinkmann

De eerste keer dat ik dit boek las, was ik geïrriteerd. Coaches en zelfontwikkeling zijn nutteloos, stelde Brinkmann in mijn beleving. Ik herlas het boek, schreef kantlijnen vol aantekeningen en besef nu: we staan meer op één lijn dan ik dacht, maar noemen het anders.

Lees meer
Sterren in de klas – Karin Heesakkers

Sterren in de klas – Karin Heesakkers

De vraag of iedereen die doodgaat een ster wordt, gebruik ik om gesprekken te voeren over wetenschap en geloof, over zeker weten of niet zeker weten, over waarnemen en onderzoeken. Nieuwsgierigheid speelt een grote rol. Deze week mijn eigen boek in de spotlight!

Lees meer
Romans van Marianne Fredriksson

Romans van Marianne Fredriksson

Marianne Fredriksson is mijn favoriete schrijfster en rolmodel voor het schrijven van mijn eigen roman. Ik houd van haar stijl, verhalend, prachtige natuurbeelden, een vleugje mythologie, stevig verankerd in psychologie en zoekend naar balans tussen weten en niet weten.

Lees meer
Polarisatie – Bart Brandsma

Polarisatie – Bart Brandsma

Dit boek is in eerste instantie geschreven voor professionals die in hun beroep te maken hebben met polarisatie. In mijn ogen is het herkennen van de patronen die Bart beschrijft voor ieder mens van belang. Versterk het midden, eenzijdigheid is het kwaad.

Lees meer
Volgen voor gevorderden  – Caroline Perrée

Volgen voor gevorderden – Caroline Perrée

Een ontroerend mooi voorwoord toont hoezeer Caroline verhalen kan vertellen. Ze gebruikt dat in het hele boek om glashelder en met veel humor haar standpunten uiteen te zetten. Een verfrissend boek over (persoonlijk) leiderschap en volgerschap.

Lees meer
Big Magic – Elizabeth Gilbert

Big Magic – Elizabeth Gilbert

Hoe start je een creatief project beter dan met een boek over creativiteit? Gilbert schrijft lichtvoetig, met een praktische instelling en een vleugje spiritualiteit. Zij beschrijft prachtig hoe leren bewegen in tegenstellingen de creativiteit laat stromen.

Lees meer

Troost is de boom waar je tegenaan kunt leunen en die niet omvalt, ook niet als je er tegen schopt

Vindsel ‘Met mijn ziel onder de arm’

Where is the wisdom we have lost in knowledge

Vindsel ‘Marianne Fredriksson’

Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, vrede is een lange rij conflicten waar goed mee is omgegaan

Vindsel ‘Polarisatie’

Neem contact op

De met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.: Ja, ik ga akkoord met de Privacyverklaring (*)