De inschijving voor de nieuwe weduwoudergroepen in 2024 is geopend. Voor meer info klik hier.

ruimte voor jou

‘Wordt iedereen die doodgaat een ster?’

Deze vraag stelde Wieske (tien jaar) mij tijdens een gastles sterrenkunde, een paar maanden nadat mijn man was overleden. In deze vraag komt veel samen van wat ik doe als ruimtegevend begeleider en trainer: ik help je om je te ontwikkelen aan dat wat moeilijk is.

Polariteiten

In Wieske’s vraag hierboven zitten twee kanten, twee polariteiten, verborgen waartussen velen van ons wel eens zoekende zijn.

De ene is de analytische kant van weten, ratio, feiten, logica en controle. Deze kant ontwikkelen we sterk in ons reguliere onderwijs en spreken we veelal aan vanuit ons bewuste denken. De andere kant is de minder grijpbare kant van het niet weten, voelen, intuïtie en overgave. Ik noem dit ook wel de systemische kant, omdat deze kant ons eerder onbewust ‘overkomt’, en sterk wordt bepaald door de systemen (zoals je gezin, familie, cultuur) waarin je bent opgegroeid.

Soms merk je dat je even vastloopt in je leven of met je werk. Een tegenslag waar je moeilijk mee omgaat, een probleem wat zich lijkt te herhalen, moeite met keuzes maken. Zit jij ergens vast en wil je weer in beweging komen? Draai je in kringetjes rond met je gedachten, of neemt een emotie de overhand? Ik help je omgaan met deze polariteiten.

kleinkracht coaching voor jou
polariteiten persoonlijk leiderschap kleinkracht

Nieuwsgierigheid

Ik help jou in alle rust om je eigen wijsheid de ruimte te geven, jouw KleinKracht te ont-wikkelen. We kijken naar wat krachtig in jou is en wat er kwetsbaar voelt. Onderzoeken hoe je balans kunt vinden tussen het goede en het moeilijke in je leven. Zodat je steeds makkelijker kunt bewegen en veerkracht ontwikkelt. Jezelf nog beter leert kennen en daarmee je keuzevrijheid, hoe je met een lastige situatie omgaat, vergroot. Hoe nieuwsgieriger je kunt zijn naar de oorsprong van jouw overtuigingen en emoties, hoe ruimer deze keuzevrijheid wordt.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op.

We teach best what we most need to learn

Richard Bach

Newtons natuurwetten over actie en reactie gelden ook voor de menselijke natuur

Guillermo Arriaga

De liefde is een betere leraar dan de plicht

Albert Einstein

Vele wegen kent het leven, maar van al die wegen
is er één die je te gaan hebt.
Die ene is voor jou. Die ene slechts.
En of je wilt of niet, die weg heb je te gaan.
De keuze is niet de weg, want die koos jou.
De keuze is de wijze hoe die weg te gaan.
Met onwil, om de kuilen en de stenen,
met verzet, omdat de zon een weg
die door ravijnen gaat, haast niet bereiken kan.
Of met de wil, om aan het einde van de weg
milder te zijn, en wijzer, dan aan het begin.
De weg koos jou. Ben je bereid te gaan?
– Hans Stolp naar Dag Hammarskjöld –

Over de Zesdaagse:

'Jullie cursus is in alle opzichten goed doordacht en evenwichtig. De lesstof is inzichtelijk en compact, de illustraties zijn verhelderend. Jullie warme manier van zijn en jullie vermogen om zowel mede lotgenoot als begeleider te zijn, zorgt voor veiligheid en verbinding. De dagelijkse opening met kaarsen voor en foto’s van onze dierbaren is fijn en liet me meteen thuis voelen. Jullie werkwijze is kalm en respectvol en tegelijk confronterend en inzichtelijk. Jullie geven ruimte om te leren van elkaar, te spiegelen aan elkaar, verhalen, perspectieven en ervaringen delen. Tegelijk dagen jullie uit om verder te kijken, dieper te graven en te ervaren zonder te (over)analyseren.
De zesdaagse was in alle opzichten een rijke ervaring. Ik gun dit iedere vader of moeder die zijn/haar partner verloren heeft.'

 Maarten (46) vader van twee tieners en weduwnaar sinds 2,5 jaar

Over de Zesdaagse:

'Hulpeloze en verdrietige gevoelens zijn niet meer enkel heel eng, maar ook fijn en spannend om te onderzoeken. Er is meer ruimte gekomen om ze te delen en mensen vinden dat niet gek maar ik heb juist sterkere banden met ze. Ik kies nu meer bewust voor mezelf als ik dat nodig heb en meer bewust voor de kinderen wanneer ik zie dat zij dat nodig hebben. Er is meer rust in huis om te doen wat nodig is op dat moment, en niet te doen wat ‘hoort’ of later nodig is. Wanneer ik in mijn automatische hard werken houding schiet, kan ik mezelf tot stoppen roepen en een meer bewuste keuze maken. De zesdaagse heeft fijne werkvormen. De balans tussen jullie gevoelsgerichte benadering en de wetenschappelijke analytische blik gaf een veilig gevoel. Ook jullie openheid hielp ons.'

Nicole, weduwe met drie jonge kindjes

Over de Zesdaagse:

‘De drempel om mee te doen aan de zesdaagse was hoog. Ben ik al te lang weduwe? Ik kan het toch wel alleen? Waar haal ik het geld vandaan? Ik praat niet makkelijk en laat mijn diepste zelf niet makkelijk zien. Jullie hebben voor elkaar gekregen dat ik mijn masker afzette. De acceptatie die ik in de groep voelde en dat ik ook jullie echt mocht zien, ik heb geleerd mezelf minder te veroordelen. En de kracht in mijn kwetsbaarheid ontdekt.’

Ivanka, weduwe met een puberzoon

Over de Zesdaagse:

‘Wat een veilige, vertrouwde, hechte groep is er ontstaan. We hebben zoveel gedeeld en ik ben me veel bewuster geworden van mijn overlevingsstrategieën en op welke momenten en waarom ik die toepas. Ik hoop dat er nog vervolgdagen komen!’

Nol, weduwnaar met twee dochters

Neem contact op

De met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Beveiligd met reCAPTCHA: Privacy Policy | Terms of Service


    : Ja, ik ga akkoord met de Privacyverklaring.(*)