ruimte voor jou

‘Wordt iedereen die doodgaat een ster?’

Deze vraag stelde Wieske (tien jaar) mij tijdens een gastles sterrenkunde, een paar maanden nadat mijn man was overleden. In deze vraag komt veel samen van wat ik doe als ruimtegevend begeleider en trainer: ik help je om je te ontwikkelen aan dat wat moeilijk is.

Polariteiten

In Wieske’s vraag hierboven zitten twee kanten, twee polariteiten, verborgen waartussen velen van ons wel eens zoekende zijn.

De ene is de analytische kant van weten, ratio, feiten, logica en controle. Deze kant ontwikkelen we sterk in ons reguliere onderwijs en spreken we veelal aan vanuit ons bewuste denken. De andere kant is de minder grijpbare kant van het niet weten, voelen, intuïtie en overgave. Ik noem dit ook wel de systemische kant, omdat deze kant ons eerder onbewust ‘overkomt’, en sterk wordt bepaald door de systemen (zoals je gezin, familie, cultuur) waarin je bent opgegroeid.

Soms merk je dat je even vastloopt in je leven of met je werk. Een tegenslag waar je moeilijk mee omgaat, een probleem wat zich lijkt te herhalen, moeite met keuzes maken. Zit jij ergens vast en wil je weer in beweging komen? Draai je in kringetjes rond met je gedachten, of neemt een emotie de overhand? Ik help je omgaan met deze polariteiten.

kleinkracht coaching voor jou
polariteiten persoonlijk leiderschap kleinkracht

Nieuwsgierigheid

Ik help jou in alle rust om je eigen wijsheid de ruimte te geven, jouw KleinKracht te ont-wikkelen. We kijken naar wat krachtig in jou is en wat er kwetsbaar voelt. Onderzoeken hoe je balans kunt vinden tussen het goede en het moeilijke in je leven. Zodat je steeds makkelijker kunt bewegen en veerkracht ontwikkelt. Jezelf nog beter leert kennen en daarmee je keuzevrijheid, hoe je met een lastige situatie omgaat, vergroot. Hoe nieuwsgieriger je kunt zijn naar de oorsprong van jouw overtuigingen en emoties, hoe ruimer deze keuzevrijheid wordt.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op.

We teach best what we most need to learn

Richard Bach

Newtons natuurwetten over actie en reactie gelden ook voor de menselijke natuur

Guillermo Arriaga

De liefde is een betere leraar dan de plicht

Albert Einstein

Vele wegen kent het leven, maar van al die wegen
is er één die je te gaan hebt.
Die ene is voor jou. Die ene slechts.
En of je wilt of niet, die weg heb je te gaan.
De keuze is niet de weg, want die koos jou.
De keuze is de wijze hoe die weg te gaan.
Met onwil, om de kuilen en de stenen,
met verzet, omdat de zon een weg
die door ravijnen gaat, haast niet bereiken kan.
Of met de wil, om aan het einde van de weg
milder te zijn, en wijzer, dan aan het begin.
De weg koos jou. Ben je bereid te gaan?
– Hans Stolp naar Dag Hammarskjöld –

Over Karin:

Het contact met Karin is vanaf het eerste moment ontvankelijk en open geweest. Er is oprechte aandacht, waarin zij goed luistert naar wat er wordt gezegd. Door de vragen die Karin stelt, word je uitgenodigd om bij jezelf te rade te gaan, waardoor er meer helderheid komt over datgene waar je tegenaan loopt. Zij kan het ‘probleem’ terugbrengen naar behapbare porties. Het zorgt voor overzicht en doorzicht en actie.

Voor mij werkt dit steunend en geeft vertrouwen om een volgende stap te zetten.’

Anna Jenke Bolwijn, Projectleider Deep Level Learning Groningse Schoolvereniging

Over Karin:

‘Karin heeft onze school in verschillende situaties en op verschillende manieren begeleid: lesgegeven aan leerlingen, leerkrachten getraind en als vertrouwenspersoon opgetreden. In al deze situaties weet zij met een open houding de deelnemers zonder oordeel te ontmoeten en mee te nemen in het proces. Ze luistert goed en weet met haar open vragen de nieuwsgierigheid te prikkelen. Karin weet een veilige sfeer te scheppen waarin rust en focus om te leren ontstaan. Haar deelnemers voelen zich gezien en gewaardeerd, wat maakt dat zij de stappen zetten die nodig zijn voor hun ontwikkeling.’

Judith Gude, Directeur CBS Oud Zandbergen

Neem contact op

De met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Beveiligd met reCAPTCHA: Privacy Policy | Terms of Service


    : Ja, ik ga akkoord met de Privacyverklaring.(*)