De inschijving voor de nieuwe weduwoudergroepen in 2024 is geopend. Voor meer info klik hier.

vindsels

Vindsels: aantekeningen over boeken en andere media die me raakten, over nieuwsgierigheid, moed, verlies en rouw, evenwicht of persoonlijk leiderschap.

Vindsels

Al mijn hele leven schrijf ik boeken en schriftjes vol met inspiratie. Ik heb aantekeningen over honderden boeken gemaakt. In april 2020 greep ik #the100dayproject op Instagram aan, om eens wat met al mijn schrijfsels te gaan doen. Nu post ik daar regelmatig een tekening over mijn mooiste #boekvindsels. Zie je een tekening die je graag in het groot zou willen gebruiken? Neem dan contact met me op.

Wil je elke losse tekening die ik maak direct zien? Volg me dan op de speciale Facebookpagina ‘Boekvindsels’ of op Instagram.

Hoe overleven we – Francine Oomen

Hoe overleven we – Francine Oomen

Een boek dat ik tip aan mijn cliënten wanneer ze meer info willen over de innerlijke delen waar ik in de rouwtherapie vaak mee werk. Een graphic novel over hoe trauma en de heling daarvan werkt.

Lees meer
De keuze – Edith Eva Eger

De keuze – Edith Eva Eger

Zelf midden in een proces van rouw rondom verlies van gezondheid, werd ik opnieuw gegrepen door de positieve kracht van Eger. Op rustige en krachtige toon verhaalt ze over de gruwelijkheden die haar jong overkwamen en over haar reis van trauma naar zelfoverwinning daarna.

Lees meer
Een jihad van liefde – Mohamed El Bachiri

Een jihad van liefde – Mohamed El Bachiri

Een klein boekje met grote zeggingskracht. Mohamed El Bachiri is ook een weduw-ouder, zoals Elke en ik dat noemen in onze zesdaagse ‘Over-Le*en’. Zijn vrouw kwam om bij de aanslagen op 22 maart 2016 in Brussel. Een boodschap vol liefde.

Lees meer
De Perfectieparadox – Marjon Bohré

De Perfectieparadox – Marjon Bohré

Wie kent het niet, perfectionisme? Met plezier las ik dit boek van Marjon Bohré. Een helder overzicht van theorie en onderzoek op dit gebied. Ook vol praktische oefeningen. Met een zeer duidelijke boodschap: perfectionisme is NERGENS goed voor! Lees hier wat mij raakt in de perfectieparadox

Lees meer
Impact – Inge Vuijk

Impact – Inge Vuijk

Openhartige verhalen van mensen die van de ene op de andere dag moeten leren leven met bijvoorbeeld een dwarslaesie, een amputatie of hersenletsel. Over hun worstelingen en kwetsbaarheid, als ook hun humor en hun kracht. Mijn zinnetje ‘je ontwikkelen aan dat wat moeilijk is’ in extreme vorm toegepast.

Lees meer
De zingevers – Nina Polak & Lex Bohlmeijer

De zingevers – Nina Polak & Lex Bohlmeijer

De podcastserie ‘De Zingevers’ van de Correspondent bevat negen gesprekken met geestelijk verzorgers. Ontroerend mooie inkijkjes in een beroep waar ik me als rouwbegeleider verwant mee voel. ‘Hoe geef je zin? Hoe bied je troost als er geen antwoorden of oplossingen zijn?’

Lees meer
The Happiness Advantage – Shawn Achor

The Happiness Advantage – Shawn Achor

Ken je dat: plichtsgetrouw hard werken en pas als alles klaar is, mag je gaan genieten? In dit boek laat Achor aan de hand van veel onderzoek zien dat het andersom beter werkt. Eerst die fijne wandeling maken bijvoorbeeld, dan gaat het werken een stuk makkelijker.

Lees meer
Helpen bij verlies en verdriet – Manu Keirse

Helpen bij verlies en verdriet – Manu Keirse

Dit boek kende ik niet toen ik zelf mijn man verloor. Wat zou het me geholpen hebben. Het stelt gerust en is troostrijk. Het stelt gerust in dat het normaal is om een orkaan van emoties te voelen na een verlies. Het zit vol tips voor de rouwende en zijn/haar omgeving.

Lees meer
De aardkinderen – Jane Auel

De aardkinderen – Jane Auel

Prachtige beschrijving van de prehistorie. Een overzichtelijk romantisch verhaal, verdeeld over zes boeken. Geen auto’s, vliegtuigen of grote steden, maar beschrijvingen van natuur en handnijverheid. In elk boek een ander volk dat wordt beschreven.

Lees meer
De verborgen impact – Babette Porcelijn

De verborgen impact – Babette Porcelijn

De helderheid in dit boek, waarmee inzichtelijk wordt gemaakt hoe we de aarde het meest vervuilen en uitputten, sprak me meteen aan. Cijfers, casusbeschrijvingen en duidelijke tips wat je kunt doen om jouw vervuilende impact op de aarde te verminderen.

Lees meer
Durf te leiden – Brené Brown

Durf te leiden – Brené Brown

Een makkelijk lezend boek over leiderschap, dat me regelmatig in de lach deed schieten door Brené’s openhartigheid. Ik herkende op een hele toegankelijke manier gedachtengoed van mijn Phoenix opleidingen, enorm praktisch toegepast.

Lees meer
Illusies – Richard Bach

Illusies – Richard Bach

Illusies is een spirituele roman waarin een rondreizende stuntpiloot een wonderlijke figuur tegenkomt, een Buddha of Jezus-achtig persoon. Hij heeft een nog wonderlijker boek bij zich. Deze roman leest makkelijk weg, is grappig en zet tegelijk aan het denken.

Lees meer
Organitopia – Ina Smittenberg

Organitopia – Ina Smittenberg

Ina weeft op prachtige wijze haar gedegen theoretische achtergrond, ervaringen uit de praktijk en filosofische overpeinzingen ineen tot een heldere stellingname. Ze laat haarscherp zien waar het misgaat in organisatieveranderingen en wat je kunt verbeteren.

Lees meer
Rake vragen – Siets Bakker

Rake vragen – Siets Bakker

Rake vragen van Siets Bakker kwam op mijn pad via een podcast met een interview over haar boek. Haar beschrijving van het analytisch en het systemisch domein sprak me aan. Dit boek geeft een praktische, niet zweverige manier om met systemische kennis te werken.

Lees meer
Playing Big – Tara Mohr

Playing Big – Tara Mohr

Al in haar inleiding had Tara Mohr me op het puntje van mijn stoel, door te praten over hoe we op school veel leren over denken en kennis. Maar nauwelijks over emotie of het effect van je vroege jeugd op al je besluiten. Durf jij je zichtbaar te maken?

Lees meer
Standvastig – Svend Brinkmann

Standvastig – Svend Brinkmann

De eerste keer dat ik dit boek las, was ik geïrriteerd. Coaches en zelfontwikkeling zijn nutteloos, stelde Brinkmann in mijn beleving. Ik herlas het boek, schreef kantlijnen vol aantekeningen en besef nu: we staan meer op één lijn dan ik dacht, maar noemen het anders.

Lees meer
Sterren in de klas – Karin Heesakkers

Sterren in de klas – Karin Heesakkers

De vraag of iedereen die doodgaat een ster wordt, gebruik ik om gesprekken te voeren over wetenschap en geloof, over zeker weten of niet zeker weten, over waarnemen en onderzoeken. Nieuwsgierigheid speelt een grote rol. Deze week mijn eigen boek in de spotlight!

Lees meer
Romans van Marianne Fredriksson

Romans van Marianne Fredriksson

Marianne Fredriksson is mijn favoriete schrijfster en rolmodel voor het schrijven van mijn eigen roman. Ik houd van haar stijl, verhalend, prachtige natuurbeelden, een vleugje mythologie, stevig verankerd in psychologie en zoekend naar balans tussen weten en niet weten.

Lees meer
Polarisatie – Bart Brandsma

Polarisatie – Bart Brandsma

Dit boek is in eerste instantie geschreven voor professionals die in hun beroep te maken hebben met polarisatie. In mijn ogen is het herkennen van de patronen die Bart beschrijft voor ieder mens van belang. Versterk het midden, eenzijdigheid is het kwaad.

Lees meer
Volgen voor gevorderden  – Caroline Perrée

Volgen voor gevorderden – Caroline Perrée

Een ontroerend mooi voorwoord toont hoezeer Caroline verhalen kan vertellen. Ze gebruikt dat in het hele boek om glashelder en met veel humor haar standpunten uiteen te zetten. Een verfrissend boek over (persoonlijk) leiderschap en volgerschap.

Lees meer
Big Magic – Elizabeth Gilbert

Big Magic – Elizabeth Gilbert

Hoe start je een creatief project beter dan met een boek over creativiteit? Gilbert schrijft lichtvoetig, met een praktische instelling en een vleugje spiritualiteit. Zij beschrijft prachtig hoe leren bewegen in tegenstellingen de creativiteit laat stromen.

Lees meer

Troost is de boom waar je tegenaan kunt leunen en die niet omvalt, ook niet als je er tegen schopt

Vindsel ‘Met mijn ziel onder de arm’

Where is the wisdom we have lost in knowledge

Vindsel ‘Marianne Fredriksson’

Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, vrede is een lange rij conflicten waar goed mee is omgegaan

Vindsel ‘Polarisatie’

Neem contact op

De met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Beveiligd met reCAPTCHA: Privacy Policy | Terms of Service


    : Ja, ik ga akkoord met de Privacyverklaring.(*)