De inschijving voor de nieuwe weduwoudergroepen in 2024 is geopend. Voor meer info klik hier.

ruimte voor rouw

‘Wordt iedereen die doodgaat een ster?’

Deze vraag stelde Wieske (tien jaar) mij tijdens een gastles sterrenkunde, een paar maanden nadat mijn man was overleden. In deze vraag komt veel samen van wat ik doe als ruimtegevend begeleider en trainer: ik help je om je te ontwikkelen aan dat wat moeilijk is.

Hoe ga je om met verlies?

Het overlijden van een dierbare, een scheiding, verlies van werk, verlies van gezondheid; afscheid komt in vele vormen. Bij een verlies krijg je plotseling twee roeispanen in je handen geduwd. De ene houdt zich bezig met het verlies, de rouw. Hoe doorleef je alle emoties, wie ben je zonder degene of datgene wat je verloor? De andere houdt zich bezig met doorgaan, de veranderingen die jouw overkomen vragen om een antwoord, hoe pas je je aan?

Soms roei je een tijdje met één spaan. Voel je geen ruimte voor iets anders dan verdriet, ongeloof, somberheid of boosheid. Of werk je juist heel hard en blokkeer je je gevoelens. Hoe jij er mee omgaat is afhankelijk van wie je bent als persoon en wat je in het verleden bewust en onbewust hebt geleerd over hechten en afscheid nemen.

Rouwbegeleiding

Rouwbegeleiding

Worstel je met vragen over alles wat je voelt? Heb je het gevoel dat je even de weg kwijt bent? Raak je oververmoeid of trek je je terug uit het sociale leven? Heb je moeite het leven nog als zinvol te ervaren? Soms kun je even wat hulp gebruiken om je eigen kracht weer aan te boren. Om weer hoop te hebben, je veerkracht te herstellen, weer te vertrouwen.
Ik ben er voor je, als je het even niet meer weet. Neem contact op.

Rouw is liefde die zijn adres is kwijtgeraakt

Jean Jacques Suurmond

Verlies verwerk je niet, verlies verweef je

vrij naar Riet Fiddelaers-Jaspers

Verdriet is als een vingerafdruk, voor iedereen herkenbaar en toch zijn geen twee vingerafdrukken gelijk

Manu Keirse

Praktijkinformatie

De begeleiding kan plaats vinden in mijn ruime werkkamer vlakbij Slot Zeist op een ruime anderhalve meter. Liever digitaal of buiten afspreken? Ook dat kan. We overleggen samen wat prettig en werkbaar is.

Ik neem deel aan de ethische code van Phoenix opleidingen.

phoenix ethische code
kleinkracht coaching rouwbegeleiding karin heesakkers
rouwcoach karin heesakkers zeist

Tarieven en vergoedingen

  • Particulier tarief: €90 per uur inclusief BTW
  • Zakelijk tarief: op aanvraag
  • Training of begeleiding binnen een organisatie: op aanvraag

Werkgevers of uitkeringsinstanties zijn vaak bereid om rouwbegeleiding te vergoeden. Ook via een PGB komen de kosten vaak voor vergoeding in aanmerking.

Zijn de kosten voor jou een probleem? Bespreek het met me, samen kijken we wat mogelijk is.

Wordt iedereen die doodgaat een ster? Bij de vraag van Wieske voelde ik de roeispanen in mij aan het werk. Een deel van mij wilde in tranen uitbarsten en de klas verlaten, dit was simpelweg nog te moeilijk. Een deel van mij dacht even om net te doen of ik het niet gehoord had en met kracht alle emoties weg te duwen. Gewoon doorgaan met de les. Gelukkig kon ik op dat moment een tussenweg kiezen en met tranen in de ogen een serieus gesprek hierover voeren. Een prachtig gesprek werd dat, over overleden oma’s en huisdieren van de kinderen, en over het verschil tussen wetenschap en geloof. Maar het ging niet alle dagen zo makkelijk. Ik zocht af en toe even hulp om mijn balans te hervinden. Om vrede te vinden met het verdriet dat mijn leven lang op een bepaalde manier bij me zal horen. Hulp om op de juiste wijze met het verdriet van mijn kinderen om te gaan. En om weer balans te vinden en vreugde te putten uit de kleine lichtpuntjes die er ook waren.

Neem contact op

De met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Beveiligd met reCAPTCHA: Privacy Policy | Terms of Service


    : Ja, ik ga akkoord met de Privacyverklaring.(*)